Tamara de Weijer: ‘Maatwerk essentieel bij Diabetes'

Op 18 oktober was huisarts Tamara de Weijer te gast bij Humberto Tan. Ze sloeg de spijker op de kop met de uitspraak dat medicatie niet de oorzaak aanpakt van DM2 en gezonde leefstijl wel. Ze vertelde over het project ‘Keer Diabetes om’ waarbij deelnemers gezonder gaan eten en meer bewegen met gevolg dat de bloedglucosewaarden verbeteren en er minder diabetesmedicatie nodig is. Ze gaf aan dat diabeteszorg vooral ook maatwerk is. Het maatwerkadvies wat betreft de voeding wordt gegeven door de diëtisten. Vergelijkbare resultaten als bij ‘Keer Diabetes om’ bereiken mensen met diabetes met hulp van DCN diëtisten die in de eerstelijnszorg samenwerken met huisartsen en praktijkondersteuners. Het DCN Voedingsdagboek helpt hierbij om beter te begrijpen waar je met je voeding op moet letten om betere bloedglucosewaarden te bereiken. Lees hier meer

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale