Supermarkt PLUS categoriseert frisdranken op calorieën

Supermarkt PLUS plaatst in hun frisdrankenschap een zogenaamde calorieënmeter waardoor consumenten direct kunnen zien hoeveel calorieën er in een glas drank zitten. Het is de eerste supermarkt met een dergelijk systeem.

De winkel 'vinkt' als het ware alle frisdranken in het schap in drie categorieen: de beste, de middengroep en de slechtste. De indeling is gebaseerd op het aantal calorieën. Hoe minder caloriëen, hoe "beter" het drankje.

Op het schap geeft PLUS voortaan met drie kleuren, blauw (beste), geel (midden) en oranje (slechtste), aan hoeveel calorieën er in de verschillende frisdranken in het schap zitten.

Blauw staat voor nul tot tien kilocalorieën, geel voor elf tot 67,5 kilocalorieën en oranje voor meer dan 67,5 kilocalorieën per glas van 250 milliliter.

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale