Covid-19 Herstelzorg 7 uur diëtetiek

Vanaf 19 oktober is het mogelijk om de declaraties voor COVID-19 herstelzorg in te dienen. Vanaf 18 juli 2020 is paramedische herstelzorg voor coronapatiënten die ernstige klachten hebben tijdelijk en onder voorwaarden opgenomen in het basispakket.

De tijdelijke aanspraak loopt tot 1 augustus 2021 en geldt voor diëtetiek maximaal 7 uur voor de duur van 6 maanden na de eerste behandeling
Voorwaarden zijn een verwijzing door de huisarts of een medisch specialist en deelname aan onderzoek naar de effectiviteit van deze zorg door zowel zorgverlener als patiënt.

Zes maanden na start van de behandeling kan indien nodig, en op indicatie van een medisch specialist, een beroep gedaan worden op een tweede behandelperiode van 6 maanden.

Meer informatie over het verlenen van paramedische herstelzorg leest u op de website van de Rijksoverheid.
Gebruik hiervoor de codes 6107 t/m 6128
De nieuwe prestatiecodelijst vindt u op de website van Vektis.

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale