Dag van de diëtist groot succes!

De dag van de diëtist 2018 was voor de DCN en haar leden een groot succes! Met maar liefst 305 aanmeldingen waren we een flink gezelschap. Gedurende de dag hebben verschillende sprekers op interessante, motiverende en leuke manier hun verhaal verteld. Zo bleken we verrast te zijn over de relatie tussen de lichaamslengte en de kans op kanker. En slikt zo’n 50% van de mensen vitaminesupplementen uit voorzorg, terwijl dit niet aanbevolen wordt in de nieuwe richtlijnen ter preventie van kanker. Daarnaast hebben de nieuwe voedingsnormen van de Gezondheidsraad vragen opgewekt bij onze diëtisten, want waarom trek je de norm voor enkele vitamines en mineralen bij mannen en vrouwen gelijk, terwijl ze een verschillende lichaamsbouw hebben? En is de norm voor fluor afgeschaft, omdat we dit via de tandpasta voldoende binnen krijgen. Hoe zit dat dan met de mensen die tandpaste hebben zonder fluor? Daarnaast werden twee interessante en wellicht onderbelichte thema’s besproken; Orthorexia Nervosa en PCOS (en insulineresistentie). Tenslotte heeft Kirsten Berk met ons gedeeld dat wij als diëtisten een mooie stap hebben gezet binnen de nieuwe NHG- en NIV-richtlijnen omtrent de behandeling van Diabetes Mellitus type 2. Voeding en leefstijl krijgt een steeds grotere rol!

Message van Ellen Kampman:
‘Iedereen wil verandering! Niemand wil veranderen…’

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale