Dr. Karen Freijer


Diëtist, Gezondheidswetenschapper manager PON

Gezondheidseconomie (health economics) is een deeldiscipline van het vakgebied economie en is ook steeds vaker onderdeel van maatschappelijke geneeskunde (public health). Om de gezondheidszorg te kunnen blijven betalen, zullen er keuzes gemaakt moeten worden op beleidsniveau. Het is daarom van groot belang de economische meerwaarde van interventies, maar ook van disciplines aan te tonen. Kosteneffectiviteitgegevens zijn hiervoor te gebruiken. Om een serieuze speler te zijn in dit tijdperk van concurrerende financiering binnen de gezondheidszorg, zal ook de diëtist zijn/haar economische meerwaarde moeten aantonen. Niet alleen op macroniveau (overheid), maar ook op mesoniveau (instellingen) en microniveau (spreekkamer).

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale