Een bord met gaatjes vangt het vet weg.

De Thaise Health Promotion Foundation heeft een manier bedacht om de Thaise bevolking minder vet te laten eten. Een bord met gaatjes vangt het vet weg.

De gezondheidsinstantie schakelde reclamebureau BBDO Bangkok in om te bedenken hoe de obesitasepidemie in Thailand tot staan gebracht zou kunnen worden. Thailand is het op-een-na meest obese land in Zuid-Oost Azië.

In plaats van te veranderen hoe de Thaise bevolking zijn eten bereidt, richten de organisaties zich op de manier waarop zij hun eten opeten. Ze ontwikkelden een nieuw, innovatief bord. Het bord, de ‘AbsorbPlate’, vangt tot 7 ml overtollig vet op in 500 kleine gaatjes. Dit komt neer op ongeveer 1,5 theelepel per maaltijd, zo'n 30 calorieën minder.

De technologie is bescheiden en eenvoudig, maar wel effectief. Het vet dat in de gaatjes achterblijft, spoel je eenvoudig weg.

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale