Europeanen worden steeds dikker, in Nederland lijkt dit niet zo te zijn.

In een rapport dat verschenen is van de de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat het probleem van overgewicht voor Europese landen de komende jaren alleen maar groter zal worden. (gemeten op basis van BMI: verhouding tussen lengte en gewicht). Vooral in Ierland neemt het gewicht van mensen toe. In 2030 zal ruim 80 % van de volwassenen in dat land te dik zijn. Ook de Spanjaarden, Grieken, Zweden, Oostenrijkers, Tsjechen en Britten worden snel dikker. De WHO verwacht dat in Nederland in 2030 juist minder dikke mensen zijn. In 2010 had 54 % van de Nederlandse mannen overgewicht. In 2030 zou dat minder dan de helft zijn. Het aantal obese (BMI>30) mannen zal dalen van 10 naar 8 % en bij vrouwen met obesitas van 13 naar 9%.

Bron: NOS nieuws 6 mei 2015

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale