Het belang van een gezonde leefstijl na een niertransplantatie

Dr. Paul v.d. Boog, nefroloog, LUMC
Mirjam van Delft, DCN - diëtist

In Nederland vinden jaarlijks zo'n 1000 niertransplantaties plaats. Veel van deze mensen hebben voor de transplantatie een behoorlijk streng dieet moeten volgen. De oude beperkingen zijn na de transplantatie niet meer nodig. Maar het risico op diabetes en hart- en vaatziekten is toegenomen. Een gezonde leefstijl is voor mensen met een nieuwe nier extra belangrijk.

Paul v.d. Boog en Mirjam van Delft vertellen over een eerste pilot, waarbij mensen na de transplantatie in Leiden door de diëtist als leefstijlcoach in de eerste lijn zijn begeleid in een blended-care model.

Na deze eerste pilot zijn er plannen om dit leefstijltraject verder uit te rollen, waarbij meer diëtisten nodig zullen zijn.

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale