Liesbeth Libbers

Diëtist, psycholoog, sportdiëtist

Eten als reactie op stress lijkt heel normaal; veel mensen zijn bekend met de term emotie-eten. Fysiologisch gezien is het echter een heel vreemde reactie. Stress is een teken van gevaar en het lichaam komt in staat van paraatheid. Eén van die reacties is de afgifte van het hormoon cortisol wat invloed heeft op de vetstapeling. Daarnaast is er bij stress een sterke psychologische reactie die vaak gebaseerd is op aangeleerd gedrag. Hoe verlopen deze fysiologische en psychologische reacties op stress. Wat betekent dit voor een cliënt die problemen ervaart in het eetgedrag. En wat kun je als diëtist voor hen betekenen. Daarover meer in deze lezing.

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale