Maarten Keulemans, wetenschapsjournalist

Maarten Keulemans werkt als wetenschapsjournalist voor de Volkskrant. Maarten Keulemans schrijft columns in de wetenschapsbijlage van de Volkskrant. Van opleiding is hij cultureel antropoloog, die deelstudie van de sociologie die zich kenmerkt door de dominantie van ideologie boven wetenschap . Zo'n beetje de grondlegger van de culturele antropologie is Claude Lévi-Strauss , bedenker van de gevleugelde uitdrukking "De rationaliteit van het wilde denken" - en bij "wild" moet men denken aan Papoea's en dergelijke. Die uitspraak van Lévi-Strauss is een archetypisch voorbeeld van een oxymoron , een term die in zichzelf een contradictie bevat. Contradictie is de kern van de irrationaliteit, en een sterke aanwijzing voor allerlei andere vormen van intellectueel en ook moreel verval, waarvan er hieronder vele zullen langskomen.

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale