DCN feliciteert Marianne Geleijnse met haar benoeming als vicevoorzitter Gezondheidsraad !

Prof. Marianne Gelijnse is per 1 januari vicevoorzitter van de Gezondheidsraad. De ministerraad stemde er 8 december mee in dat zij bij de Koning wordt voorgedragen. Geleijnse volgt Hans Severens op. Severens wordt decaan van de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM).

Geleijnse studeerde Biomedische wetenschappen in Leiden en volgde een master Epidemiologie in Rotterdam. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam promoveerde zij op onderzoek naar natrium, kalium en bloeddruk. Sinds 1999 werkt zij bij de afdeling Humane Voeding van de Wageningen Universiteit. Vanaf 2015 werkt zij daar als hoogleraar Voeding en hart- en vaatziekten.

Bij de Gezondheidsraad was ze eerder betrokken bij de totstandkoming van de Richtlijnen goede voeding 2015. Ook is Gelijnse lid van de Commissie Voeding van de raad (tot 1 januari 2018).

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale