Peter Weijs

Peter Weijs werd in 2009 benoemd tot lector Gewichtsmanagement. Hij bestudeert met name lichaamssamenstelling, energie- en eiwitbehoefte, optimalisering van voedingstherapie bij overgewicht, ondervoeding en (ernstige) ziekten. Oftewel: gewichtsmanagement. Effectieve, doelmatige en evidence-based diëtetiek vormt een rode draad in zijn onderzoek. Hij maakt deel uit van de Adviesgroep Amsterdamse Aanpak Gezondgewicht (AAGG) van de Gemeente Amsterdam en agendacommissie Urban Vitality van de Hogeschool van Amsterdam.

Na zijn studie Humane Voeding (MSc) aan de Wageningen Universiteit werkte Peter Weijs (1964) als promovendus korte tijd in de Verenigde Staten aan stofwisselingsstudies die gebruik maken van tracer-methodologie (University of Texas), waarna hij terugkeerde naar Wageningen. Hier rondde hij zijn promotie af over factoren die bepalend zijn voor de eiwitbehoefte (1993). Daarna was hij docent fysiologie in Wageningen en werkte hij als European Commission Marie Curie Fellow aan het Rowett Research Institute in Aberdeen.

In 1994 maakte hij de overstap naar Voeding en Diëtetiek bij de Hogeschool van Amsterdam. In die functie coördineerde hij afstudeeronderzoek van studenten en zette hij het Voedingslab op. De benoeming tot lector Gewichtsmanagement in 2009 was een logische stap.

Vanaf 2004 werkt hij tevens bij de sectie Diëtetiek en Voedingswetenschappen, afdeling Interne Geneeskunde bij het VU Medisch Centrum (en alliantie VUMC-AMC). Peter Weijs publiceert regelmatig in wetenschappelijke tijdschriften en vakbladen.

Sinds 2018 is Peter bij de VU benoemd ben tot hoogleraar Voeding en Beweging, met bijzondere aandacht voor Eiwit, en werkzaam in het Amsterdam UMC.

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale