Starten als diëtist?

Als je een eigen praktijk start is het belangrijk om te weten waar je aan begint, dat je de risico’s goed inschat  en een goed inzicht hebt in wat het ondernemerschap  inhoudt. 

Zelfstandig ondernemerschap

De belangrijkste vragen die je jezelf het best kunt stellen voordat je verder gaat zijn “Waarom wil ik mij vrij vestigen?” en “Ben ik geschikt als ondernemer en heb ik daarvoor de benodigde kwaliteiten in huis?”.

Vrijgevestigd diëtist zijn betekent nogal wat

Het opzetten van een eigen diëtistenpraktijk vraagt een flinke investering in tijd, inzet en geld, maar is de moeite waard. Daarbij zijn een gedegen motivatie en voorbereiding belangrijk. Dit stelt DCN op de jaarlijkse startersochtend voor studenten en diëtisten die overwegen een eigen praktijk te beginnen.

Een eigen praktijk opzetten betekent initiatief nemen en marktkansen najagen.   Als zelfstandig ondernemer zijn je inkomsten niet elke maand hetzelfde. Ook moet je veel (geld)zaken zelf regelen. Bijvoorbeeld het factureren, de administratie en geld reserveren voor belastingen, ziekte en pensioen. 
Lees verder

Startersdagen

Tijdens de jaarlijkse de DCN academy bijeenkomst in april wordt ook een startersbijeenkomst georganiseerd.  Speciaal programma voor 'starters' over het opzetten van een eigen praktijk. Met informatie over fiscale aspecten, rechtsvormen, verzekeringen, contracten met zorgverzekeraars, praktijkinrichting en praktijkvoering en contacten met andere partijen in de zorg.
De volgende bijeenkomst in 21 april van dit jaar 
Meld je aan

Wegwijzer bij Vestiging

Je bent je aan het oriënteren om een praktijk als diëtist op te zetten. Deze handleiding geeft
antwoord op de meest gestelde vragen en biedt een overzicht van zaken die je moet overwegen
bij de beslissing of je je vrij wilt vestigen. Het opzetten van een eigen praktijk vraagt een flinke
investering in tijd, inzet en geld, maar is de moeite waard. Daarbij zijn een gedegen motivatie en voorbereiding heel belangrijk.
Bestel hier

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale