Voedings- en Leefstijlboek enthousiast ontvangen!

Het Voedings- en Leefstijlboek is begin 2019 met veel enthousiasme ontvangen. Veel collega’s kochten een of meer dozen, zodat eind van de dag de gehele voorraad van 1800 boeken op was.

Het eerste was exemplaar was voor Wineke Remijnse, beleidsadviseur van de NVD, als dank voor haar inspanningen voor de erkenning van de diëtist als leefstijlcoach.
Karen Plantinga ontving het tweede exemplaar.

Impressie


door Tessa Vellema

Met de aankondiging en uitreiking van het Voedings- en Leefstijlboek was de DCN Academy weer een groot succes. Met dank aan DCN en haar auteurs staat er nu een gloednieuw en waardevol Voedings- en Leefstijlboek op de markt. Anders dan het Voedingsdagboek zijn nu alle BRAVO-elementen meegenomen. Zo zijn er naast de belangrijke factor ‘voeding’ ook de beweging, roken, alcohol, ontspanning en slaap nieuw opgenomen of aangevuld. Tijdens de DCN Academy zijn de aanwezigen gevraagd naar hun eerste indruk van het nieuwe boek. Op deze vraag kwamen zeer enthousiaste reacties en waardevolle opmerkingen. Zo zijn (gelukkig) veelgebruikte onderdelen zoals het invulbare dagboek, de afgebeelde portiegroottes en aandacht voor koolhydraten meegenomen uit het oude boek. Daarnaast wordt het nieuwe boek positief ontvangen qua uiterlijk en indeling. Het heeft een frisse uitstraling, er staan mooie afbeeldingen in en de hoofdstukken zijn handiger bij elkaar gezet. Het zal voor de trouwe gebruikers wel weer even puzzelen zijn naar de pagina’s en onderwerpen die ze zoeken, maar dat went vast heel snel!

Miranda Goossens gebruikt het Voedingsdagboek als hulpmiddel bij al haar cliënten. Ook het nieuwe boek lag al (10 dozen) in haar auto om meegenomen te worden naar de praktijk.
De eerste indruk van het nieuwe boek is erg positief. Ze is blij met het nieuwe uiterlijk en de toevoeging van de BRAVO-onderdelen. De leefstijlfactoren werden al besproken in haar praktijk, maar nu ze ook in het boek staan kan er beter aandacht aan besteed worden. Ook vindt ze de nieuwe indeling van de hoofdstukken prettig.  Kortom: het Voedings- en Leefstijlboek heeft ongetwijfeld een bijzondere toegevoegde waarde.

Miranda Goossens gebruikt het Voedingsdagboek als hulpmiddel bij al haar cliënten.

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale