Waar staat DCN voor?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Visie

DCN ziet de diëtist als dé voedingsprofessional bij uitstek. Niet alleen voor dieetadvisering maar bij alle vragen die mensen stellen over voeding. Immers een verkeerd, overbodig of niet relevant advies aan een gezond persoon kan jaren nawerken in misvattingen, producten weglaten, schuldgevoelens tot aan onvolwaardige voeding toe.

DCN geeft deze visie vorm in twee slogans verwerkt in ons beeldmerk

‘Omdat een goed voedingsadvies een specialist vereist’
‘De diëtist is er voor alle voedingsvragen’

DCN ondersteunt haar leden in de breedste zin van het woord

DCN ondersteunt haar leden bij  voedings-en dieet advisering en met de  praktijkvoering. 
Zo heeft DCN een serie voorlichtingsmaterialen ontwikkeld.
Leden van DCN kunnen via de backoffice [email protected] vragen stellen over praktijkvoering. 

Missie

Kwaliteitsmanagement

DCN heeft een eigen kwaliteitsmanagementsysteem ontwikkeld op basis van HKZ en NEN-ISO. Het doorlopen van dit traject met als afsluiting een interne audit, leidt tot het DCN keurmerk. Praktijken die het NEN-Iso keurmerk willen behalen kunnen vanuit het DCN keurmerk verder naar  een externe audit.

Deze stukken kunnen hier geraadpleegd en gedownload worden door DCN leden.Binnen dit systeem hebben we een een kwaliteitshandboek en voorbeelden hoe een kwaliteitsjaarverslag op te zetten. Met deze onderdelen kan men ook punten verkrijgen voor ‘overige activiteiten’ bij het Kwaliteitsregister Paramedici.

Wil je ook lid worden ?

DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Postadres

Adres: Iroko 145
3315 PN Dordrecht
Tel: 024 – 2005491 (op werkdagen)
E-mail: [email protected]

Bent u diëtist en wilt u ook de DCN nieuwsbrief voor diëtisten ontvangen? Meld u dan hier aan. (als DCN lid ontvangt u automatisch onze nieuwsbrief)

Ontwerp, onderhoud en creatie

shopping-cartmale